Läs mer

Cycle4Europe – 2019

25 SEPTEMBER 2019

Efter succén med Cycle4Europe – träffa Sabina Grubbeson på Bokmässan

Hon har dedikerat de senaste tre åren till Europas fattigaste och mest utsatta människor. Nu på söndag, 29 september, kan du träffa Sabina Grubbeson, Loza Foundations grundare och initiativtagare till Cycle4Europe, på Bokmässan i Göteborg.

Läs hela nyheten här


24 SEPTEMBER 2019

Succé för Cycle4Europe – samlade in över 600 000 kronor

Tack vare medverkande sponsorer och enskilda bidragare har över 600 000 kronor samlats in under Loza Foundations välgörenhetsevent Cycle4Europa. Nu kan några av Europas mest utsatta barn få vinterkläder, skor och skolgång. Loza Foundation kommer även kunna starta upp i Kosovo för framtida projekt.

Läs hela nyheten här


11 SEPTEMBER2019

Kinds Elteknik ny guldsponsor för Cycle4Europe

Kinds Elteknik, som levererar styrsystem för hissar över hela världen, går nu in som guldsponsor till Cycle4Europe, som arrangeras av Loza Foundation och BEWiSynbra för att stödja särskilt utsatta människor i Europas fattigaste länder.

– Vi vill vara med och göra skillnad för dessa människor, säger Andreas Björklund, vd på Kinds Elteknik.

Läs hela nyheten här


29 AUGUSTI 2019

Cycle4Europe fortsätter att engagera  svenska järnhandeln Prevex ny sponsor

Järnhandelskedjan Prevex går in som guldsponsor av cykeleventet Cycle4Europe, som arrangeras för att stödja Loza Foundations arbete för de mest utsatta människorna i Europas fattigaste länder.

– När Sabina Grubbeson på Loza Foundation förklarade vad de gör och för vem, så var det självklart att ställa upp, säger Henrik Granath, vd på Prevex.

Läs hela nyheten här.


27 AUGUSTI 2019

Österrikiskt storföretag sponsrar Cycle4Europe

Det österrikiska storföretaget Hirsch Servo Gruppe går in som Europasponsor av det 250 mil långa cykeleventet Cycle4Europe, som arrangeras av Loza Foundation till stöd för de mest utsatta människorna i några av Europas fattigaste länder.

– Loza Foundation hjälper människor i länder som ligger nära Österrike. Det känns självklart att sponsra deras arbete och Cycle4Europe, säger Harald Kogler, vd på Hirsch Servo Gruppe.

Läs hela nyheten här


24 AUGUSTI 2019

Drömmen uppfylld för barnen i Nordmakedonien – En cykel till varje barn

I vintras stöttade Loza Foundation barnen på barnhemmen 25 maj och 11 oktober i Nordmakedonien med kläder, skor och vinterjackor. Nu vill vi också uppfylla deras dröm om en egen cykel.

 Det här betyder mycket för barnen, både när det gäller frihetskänsla och självförtroende. En chans att få känna sig som alla andra, trots de trauman som många gått igenom, säger Sabina Grubbeson, grundare av Loza Foundation.

Läs hela nyheten här


23 AUGUSTI 2019

Cycle4Europe verkar för social hållbar utveckling: ”Vi vill hjälpa de mest utsatta människorna”

Fler barnhem, en dräglig tillvaro för funktionsnedsatta och resurser till kvinnor som lider i Balkankrigets spår. Men framförallt möjligheten att uppmärksamma Europas mest utsatta och ge dem en framtid utan stigmatisering. Det är anledningen till att ett gäng cyklister väljer att ta sig 250 mil från Skopje i Nordmakedonien till Varberg i Sverige i välgörenhetseventet Cycle4Europe.

– I slutändan handlar det här om att skapa humana levnadsförhållanden och förhindra onödigt lidande, säger Sabina Grubbeson, grundare av Loza Foundation som är initiativtagare till Cycle4Europe.

Läs hela nyheten här.


6 AUGUSTI 2019

Nu blir Vagabond sponsor till Cycle4Europe

Vagabond sponsrar det 250 mil långa cykelloppet Cycle4Europe

Skomodeföretaget Vagabond Shoemakers sponsrar det 250 mil långa cykelloppet Cycle4Europe, som arrangeras av Loza Foundation till stöd för de mest utsatta människorna i Europas fattigaste länder.

– Det känns självklart att stödja Cycle4Europe och Loza Foundation. De synliggör och agerar mot omöjliga levnadsförhållanden nära oss, här i Europa, säger Anna Fahle Björcke, Head of Communications på Vagabond.

Läs hela nyheten här.


17 JUNI 2019

JONAS COLTING CYKLAR GENOM EUROPAS FATTIGASTE LÄNDER FÖR UTSATTA MÄNNISKORS RÄTTIGHETER

Jonas Colting, VM och EM-medaljör i triathlon cyklar för Loza Foundation

Sexfaldiga VM- och EM-medaljören i triathlon Jonas Colting kommer i september 2019 att cykla från Nordmakedonien till Sverige, en sträcka på 250 mil och med utmanande terräng, för välgörenhetseventet Cycle4Europe.

– Det är mitt sätt att bidra till att uppmärksamma hur utsatta människor i länder nära oss behandlas. Det är svårt att blunda för deras lidande, säger Jonas Colting.

Läs hela nyheten här.

 


24 MAJ 2019

DE CYKLAR 250 MIL FÖR LOZA FOUNDATION OCH EUROPAS MEST UTSATTA

Loza Foundation och BEWiSynbra Cycle4Europe

Från Skopje i Nordmakedonien till västsvenska Varberg på två hjul:

Välgörenhetsevenemanget har fått namnet Cycle4Europe. På 14 dagar ska man cykla från Skopje i Nordmakedonien till Varberg på Västkusten. Målet är att få in pengar till Loza Foundation, insamlingsstiftelsen som arbetar för utsatta människor i det “glömda” Europa.

– Det här har jag drömt om i flera år, det känns jätteroligt att det äntligen händer! säger Sabina Grubbeson, grundare av Loza Foundation. 

Läs hela nyheten här.

Följ oss på Twitter

Last Tweets