Vagabond sponsrar det 250 mil långa cykelloppet Cycle4Europe

Nu blir Vagabond sponsor till Cycle4Europe

Skomodeföretaget Vagabond Shoemakers sponsrar det 250 mil långa cykelloppet Cycle4Europe, som arrangeras av Loza Foundation till stöd för de mest utsatta människorna i Europas fattigaste länder.

– Det känns självklart att stödja Cycle4Europe och Loza Foundation. De synliggör och agerar mot omöjliga levnadsförhållanden nära oss, här i Europa, säger Anna Fahle Björcke, Head of Communications på Vagabond.

I september genomförs välgörenhetsarrangemanget Cycle4Europe, som arrangeras av Loza Foundation och företaget BEWiSynbra. Nu blir ett av Varbergs storföretag Vagabond sponsor till evenemanget.

– Det är viktigt med en organisation som Loza Foundation. De sätter ljus på hur utsatta människor tvingas leva under ovärdiga förhållanden i Europa. Dessutom är det positivt att två av de största branscherna cykel och skor, kan gå samman och göra detta tillsammans med Loza, säger Anna Fahle Björcke på Vagabond.

Läs mer: De cyklar 250 mil för Loza Foundation och Europas mest utsatta

Vagabond jobbar långsiktigt med att stödja olika initiativ och organisationer som de tycker gör skillnad både lokalt och internationellt, de har även tidigare bidragit till Loza Foundations arbete. Att ett välkänt företag som Vagabond sponsrar Cycle4Europe betyder mycket.

– Det är en bekräftelse på att vårt arbete är viktigt. Nu kan vi öka kunskapen om vilka förhållanden som många människor tvingas leva under i Europa. Vi hoppas att fler vill stödja Cycle4Europe. Tillsammans kan vi skapa en bättre framtid för alla de som tappat hoppet, säger Sabina Grubbeson, grundare av Loza Foundation.

Cycle4Europe startar 5 september i Nordmakedoniens huvudstad Skopje och 19 september rullar cyklisterna in i Varberg. Team BEWiSynbra kommer att vara med alla 250 mil med bland annat den sexfaldiga VM- och EM-medaljören i triathlon Jonas Colting i laget.

Läs mer: Jonas Colting cyklar genom Europas fattigaste länder för utsatta människors rättigheter

För mer information om Loza Foundation och Cycle4Europe, kontakta Sabina Grubbeson, 0733-213 823, info@lozafoundation.org.

 

Läs mer på lozafoundation.org/cycle4europe/

Följ oss på Twitter

Last Tweets