Österrikiskt storföretag sponsrar Cycle4Europe

Det österrikiska storföretaget Hirsch Servo Gruppe går in som Europasponsor av det 250 mil långa cykeleventet Cycle4Europe, som arrangeras av Loza Foundation till stöd för de mest utsatta människorna i några av Europas fattigaste länder.

– Loza Foundation hjälper människor i länder som ligger nära Österrike. Det känns självklart att sponsra deras arbete och Cycle4Europe, säger Harald Kogler, vd på Hirsch Servo Gruppe.

Det österriska storföretaget Hirsch Servo Gruppe går in som Europasponsor av cykeleventet Cycle4Europe, som arrangeras av Loza Foundation tillsammans med företaget BEWiSynbra. Under drygt två veckor ska deltagarna i Cycle4Europe cykla 250 mil från Skopje, Nordmakedonien, till Varberg i Sverige. Etapperna går genom några av Europas fattigaste områden för att uppmärksamma Loza Foundation och samla in pengar till deras hjälpprojekt. De jobbar bland annat för att föräldralösa barn på barnhem i fattiga länder ska få leva under värdiga förhållanden och känna till sina mänskliga rättigheter.

– Många människor lever under ovärdiga förhållanden i länder som inte ligger långt härifrån. Loza Foundation arbetar för att ändra på det. De har fått oss att öppna ögonen, säger Harald Kogler, vd, från Hirsch Servo Gruppes huvudkontor i Glanegg i södra Österrike.

Hirsch Servo Gruppe producerar EPS-isolering och förpackningar. Som Europasponsor kommer de att vara extra synliga på etapperna genom Österrike och Tyskland.

Läs mer: Nu blir Vagabond sponsor till Cycle4Europe

– Vi finns i sju länder och har 20 fabriker i Mellaneuropa. Vi har också ett nära samarbete med BEWiSynbra i Norden, så vi ser verkligen fram mot att vara delaktiga i Cycle4Europe, säger Harald Kogler.

– Att ett stort företag som Hirsch Servo Gruppe sponsrar Cycle4Europe är mycket glädjande. Det visar att hur vårt arbete berör alla, oavsett var man bor i Europa. Genom Cycle4Europe kan vi öka medvetenheten om några av de mest utsatta människorna i vår världsdel och samla in pengar för våra projekt, säger Sabina Grubbeson, grundare av Loza Foundation.

– Loza Foundation gör ett fantastiskt arbete och det är självklart för oss att stödja dem, säger Martin Bekken, vd på BEWiSynbra Circular. Han är också en av initiativtagarna bakom Team BEWiSynbra, som cyklar varje år för att stödja olika samhällsnyttiga initiativ. Under Cycle4Europe har teamet fått förstärkning av bland annat VM- och EM-medaljören i triathlon Jonas Colting och Tommy Prim, tvåa i Giro d’Italia 1981 och 1982, som ansluter på sista etappen.

Läs mer: Så blir du sponsor

Följ oss på Twitter

Last Tweets