Läs mer

Cycle4Europe – 2019

Om Jonas Colting

Sexfaldiga VM- och EM-medaljören i triathlon Jonas Colting kommer att cykla hela sträckan på 250 mil med Cycle4Europe för att samla in pengar till Loza Foundation och Europas mest utsatta människor.

Det är inte första gången Jonas Colting kombinerar spektakulära motionsupplevelser med välgörenhet. Tidigare har han bland annat simmat mellan Stockholm och Göteborg för Wateraid, runt ön Phuket i Thailand med fokus på föroreningar av världshaven och runt Gotland för svensk folkhälsa.

Nu kommer han att cykla från Skopje i Nordmakedonien genom några av Europas fattigaste länder Kosovo och Bosnien och hela vägen upp till Sverige. En sträcka på 250 mil genom 12 länder där flera av etapperna har dubbelt så mycket klättring som Tour de France-etapperna. 

Genom sin medverkan i Cycle4Europe hoppas Jonas Colting att många fler ska få upp ögonen för Loza Foundations hjälpprojekt för Europas mest utsatta, och att både företag och privatpersoner ska engagera sig genom att bidra till insamlingen vilket är avgörande för organisationens arbete. 

– Det här är mitt sätt att hjälpa till. Dessutom ska det bli otroligt intressant och spännande att få uppleva de här delarna av Europa. Jag vet av erfarenhet att man kommer otroligt nära ett land och de som bor där från cykelsadeln, säger Jonas Colting. 

 

Följ oss på Twitter

Last Tweets