dr branka antic stauber

Kvinnor – krigets offer i Bosnien

Kvinnors Kraft i Tuzla

Under hösten 2018 utvecklar Loza Foundation ett samarbete med den lokala organisationen Snaga Zene – Kvinnors Kraft i Tuzla. Fortfarande 20 år efter kriget i Bosnien lever hundratals kvinnor och barn i uppsamlingsläger i Bosnien &Herzegovina. Internflyktingar som inte lyckats flytta tillbaka till sin hemstad. Kvinnor som lever med sviterna efter kriget och barn som växer upp i fattigdom och utanförskap.

Loza Foundation startar under 2018 upp ett samarbete med ”Kvinnors Kraft” som är en organisation som tagit fram en framgångsrik modell för att hjälpa de här familjerna. Genom juridiskt, medicinskt, ekonomiskt och socialt stöd arbetar man för läkande och försörjning.

Genom Loza Foundation kan man bidra till de här kvinnornas rehabilitering och barnens framtid. Kvinnors Kraft utbildar kvinnorna i hållbar odling och donerar växthus och plantor för deras uppstart till självförsörjning, och arbetar för barnens integrering i skolan och samhället.

Relaterade nyheter

STÖD OSS

Loza Foundation arbetar för de svagaste och mest utsatta människorna i Europa. Människor som lever under omänskliga förhållanden. För att hjälpa de här människorna, sätt in ditt bidrag, som månadsgivare eller med enstaka donationer. Så att vi tillsammans kan medverka till en positiv utveckling, som ger livsavgörande och långsiktiga resultat.  Tack för att du vill stödja vårt arbete.

Stöd oss

Följ oss på Twitter

Last Tweets