usu garden

Funktionshindrade i Bosnien

USU garden i Tuzla

Under hösten 2018 startades ett samarbete med ett gruppboende i Bosnien som lyfter ut människor från stora institutioner och integrerar dem i samhället. Ett boende där man får lära sig att fungera i ett hem och förstå sina mänskliga rättigheter. Boendet har också en gårdsodling där man får arbeta och lära sig odling och hantering av grödor. Gruppboendet är självförsörjande.

Loza Foundation investerar i värme och varmvatten till boendet samt färdigställer övre plan. Detta bidrar till att fler människor kan flyttas ut från stora institutioner till gruppboendet i Tuzla, som också kan verka som en förebild för hur människor med funktionsvariationer kan leva i samhället som alla andra.

Relaterade nyheter

STÖD OSS

Loza Foundation arbetar för de svagaste och mest utsatta människorna i Europa. Människor som lever under omänskliga förhållanden. För att hjälpa de här människorna, sätt in ditt bidrag, som månadsgivare eller med enstaka donationer. Så att vi tillsammans kan medverka till en positiv utveckling, som ger livsavgörande och långsiktiga resultat.  Tack för att du vill stödja vårt arbete.

Stöd oss

Följ oss på Twitter

Last Tweets