Cycle4Europe - 2020 är uppskjutet

Läs mer

Cycle4Europe – 2020

Om Cycle4Europe 2020

Den 17 – 22 maj 2020 skulle Cycle4Europe arrangeras för andra gången. Ett evenemang initierat av Loza Foundation tillsammans med BEWi Synbra för att cykla till förmån för Europas mest utsatta människor och samla in pengar till Loza Foundations verksamhet. Nytt datum kommer lanseras längre fram.

Årets upplaga av Cycle4Europe kommer att ta vid där 2019s version slutade. Då gick cyklingen 250 mil från Nordmakedonien till Sverige, nu går cykelingen 100 mil från Varberg på den svenska västkusten till Trondheim på den norska västkusten.

Både företag och privatpersoner är välkomna att vara med i Cycle4Europe, antingen genom att medverka på cyklingen, eller som sponsor till evenemanget och på så sätt bidra till insamlingen.

Eftersom huvudsponsorn BEWISynbra står för eventets omkostnader kommer all övrig sponsring och bidrag kunna gå direkt till Loza Foundations välgörenhetsarbete.

Förra året samlade eventet in över 600 000 kronor under tiden cyklisterna tog sig de 250 milen. Pengarna innebar bland att annat att Loza Foundation kunnat hjälpa barn med skor, vinterkläder och utbildning. Dessutom resulterade bidragen i att organisationen kunnat förbättra förhållandena för funktionshindrade i Nordmakedonien och Bosnien samt att Loza Foundation nu också kommer starta upp projekt i Kosovo.

Cycle4Europe vill belysa Europas fattigaste länder och öka medvetenheten om de svagaste och mest utsatta människorna.  Genom samarbete med företag och sponsorer medverkar vi till de globala målen och arbetar för en hållbar social utveckling där det behövs som mest.

Fakta Cycle4Europe 2020:

Cykelevent där deltagarna samlar in pengar till Loza Foundations arbete med utsatta människor i Europas fattigaste länder.

Datum: …..

Etapp 1:
Dag 1. Varberg – Stenungsund 133 kilometer
Dag 2. Stenungsund – Halden 151 kilometer
Dag 3. Halden – Eidsvoll 145 kilometer

Etapp 2:
Dag 4.  Eidsvoll – Ringebu 211 kilometer
Dag 5.  Ringebu – Oppdal 176 kilometer
Dag 6.  Oppdal – Trondheim 120 kilometer

Organisatör: Loza Foundation tillsammans med huvudsponsor BEWISynbra.

Fakta Cycle4Europe 2019

Sträcka: Skopje, Nordmakedonien – Varberg, Sverige
Distans: 250 mil
Insamlade pengar: 600 000 kronor

Vad går pengarna till?

Loza Foundation arbetar för de mest utsatta människorna i Europas fattigaste länder. Organisationen har idag projekt för barn och unga, funktionshindrade och sjuka samt för kvinnor som drabbades av balkankriget och fortfarande lever i misär. Idag har stiftelsen projekt i Nordmakedonien och Bosnien-Hercegovina där insatserna går till att ge människor som lever under mycket svåra förhållanden ett mer värdigt liv. De pengar som kommer in från Cycle4Europe fördelas utifrån prioritering och behov, och går i första hand till konkreta insatser till de som mest behöver dem.

 

Följ oss på Twitter

Last Tweets