Första stödpaketen till utsatta i coronakrisen utdelade

Krisinsatserna från Loza Foundation har nått Nordmakedonien. I fredags anlände de första stödpaketen med mat och hygienprodukter till utsatta familjer som drabbats i covid-19:s spår. Nu hoppas Loza Foundation att organisationens insamling ska kunna hjälpa fler.

I slutet av mars riktade Loza Foundation fokus mot en ny mottagargrupp. På grund av den rådande coronapandemin valde organisation att starta en insamling till stöd för de fattigaste familjerna i den Nordmakedonska kommunen Suto Orizari, ofta kallat Shutka.

Målet var att snabbt kunna genomföra direkta och effektiva insatser och tillsammans med den lokala organisationen Dendo Vas täcka de mest grundläggande, akuta behoven som uppstått i samband med covid-19:s utbredning.

Stödpaketen innefattar bland annat mat som konserver och ris samt hygienprodukter som tvål och schampo, insamlingen kommer hjälpa 80 av de fattigaste familjerna de kommande två månaderna.

Under fredagen 20 april levererades de första stödpaketen.

– Det känns bra att våra insatser gör skillnad och Dendo Vas har gjort ett fantastiskt arbete i Suto Orizari. Samtidigt finns det fortfarande många fler familjer i områden som Prilep och Bitola som har en liknande situation. I kristider är det extra viktigt att alla ställer upp för de fattigaste och mest utsatta grupperna, säger Sabina Grubbeson, generalsekreterare på Loza Foundation.

Läs mer: Akut hjälp till utsatta i Coronakrisen – nu behövs stödpaket till Nordmakedonien

Samtidigt fortsätter Loza Foundations arbete för att förbättra levnadsförhållandena för de funktionshindrade som lever på Special Institution i Demir Kapija där de ska flytta ut till mer humana boenden.

– Även om coronakrisen försvårar vårt arbete och ställer högre krav då detta handlar om människor i den absoluta riskgruppen så måste vårt arbete fortsätta, nu är detta viktigare än någonsin.

Under rådande förhållanden med inställda event och föreläsningar är ett långsiktigt stöd från allmänheten avgörande och Loza Foundation vädjar nu till företag och privatpersoner att bidra för ett fortsatt arbete som hjälper de svagaste och mest utsatta grupperna i Europa.

Följ oss på Twitter

Last Tweets