Loza Foundation lanserar Second Hand Shop – kläder och inredning blir till värmekaminer för Europas fattigaste

Insamlingsstiftelsen Loza Foundation öppnar nu secondhand shoppen Loza Charity Shop för att omvandla kvalitativa kläder och inredning till ekonomisk hjälp för Europas mest fattiga och utsatta människor. 

Välfyllda svenska förråd och garderober svämmar över av prylar och kläder som inte används och många har hört av sig till Loza Foundation och vill skänka både använt och nytt. Det föll sig då naturligt att starta Loza Charity Shop för att på så sätt omvandla dessa resurser till mat, värme och trygghet för människor som verkligen behöver det, säger Sabina Grubbeson, generalsekreterare för Loza Foundation. 

Loza Charity Shop finns inledningsvis på Facebook men kommer även att dyka upp på olika platser i form av pop-up shops. Information om när och var detta sker kommer att annonseras på Loza Charity Shops Facebooksida.

Privatpersoner och företag kan både köpa och sälja kläder och prylar via shoppen. Betalning för produkterna sker direkt till organisationen. 

– Second hand ligger i tiden och Loza Foundation som organisation står för hållbar utveckling. Vi vill på bästa sätt ta vara på befintliga resurser, så som urvuxna skor och för stora kavajer, vilka genom försäljning möjliggör inköp av tvättmaskiner och värmekaminer för barnfamiljer som lever i extrem fattigdom. Det ger barn som aldrig gått i skolan grundläggande förutsättningar att börja skolan. Läs- och skrivkunnighet är direkt avgörande för att lyckas ta sig ur hemlöshet och tiggeri, säger Sabina Grubbeson. 

Loza Foundation välkomnar nu människor att engagera sig i second hand shoppen:

– Man kan sälja egna saker men även samla in från vänner och familj och sälja i second hand shoppen på Facebook. De som skänkt produkter har uttryckt stor glädje över att kunna hjälpa till, samtidigt som köparna är nöjda över att deras pengar går till något viktigt, säger Sabina Grubbeson. 

ENKELT FÖR DEN SOM VILL SÄLJA: 

  1. Välj ut kläder, skor eller inredningsprylar i bra skick som du inte längre behöver.
  2. Kontakta Loza Foundation via mail, sms eller telefon för att skänka produkterna direkt till organisationen, eller anmäl dig som medlem i Loza Foundation ideella förening på info@lozafoundation.se för att själv lägga upp din produkt på Loza Charity Shops Facebooksida. 
  3. Sköter Loza Foundation försäljningen lämnar vi ut varan, sköter du försäljningen har du kontakt med köparen för överlämning av varan.

ENKELT FÖR DEN SOM VILL KÖPA:

  1. Gå in på Loza Charity Shops Facebooksida för att se vad som finns till salu just nu. 
  2. Svara på intressant annons och betala angiven summa direkt till Loza Foundation via bankgiro eller Swish.
  3. Hämta produkten eller kom överens med säljaren om att skicka produkten. 

Loza Foundation arrangerar i dagsläget inga transporter av förnödenheter till Europa utan hjälper de behövande genom stödjande insatser på plats. Vi önskar sprida kunskap om Loza Charity Shop för att fler ska få möjlighet att bidra till värdiga levnadsförhållanden för människor i extrem fattigdom.  

KONTAKTA OSS:

Email: info@lozafoundation.org

Tfn/sms: 0733-213 823

Följ Loza Charity Shop på Facebook: https://www.facebook.com/Loza-Charity-Shop-112606444266549

Läs mer om Loza Foundations verksamhet: https://lozafoundation.org/

För ytterligare information 

Sabina Grubbeson, generalsekreterare, 0733-21 38 23, info@lozafoundation.org 

Följ oss på Twitter

Last Tweets