BEWiSynbra arrangerade Cycle4Europe Day 2020

ANSTÄLLDA CYKLADE FÖR EUROPAS FATTIGASTE

Cycle4Europe 2020 ställdes in på grund av coronapandemin men BEWiSynbra som skulle arrangera insamlingseventet gav inte upp utan startade en intern insamling där anställda cyklade för att samla in pengar till Loza Foundations arbete för fattiga och utsatta människor.

Insamlingseventet Cycle4Europe arrangerades för första gången i september 2019 av Loza Foundation och BEWiSynbra. Genom att cykla från Nordmakedonien till Sverige samlade man in över 600 000 kronor.

— Pengarna användes bland annat till kläder och skor för fattiga och föräldralösa barn och till förbättrade levnadsförhållanden för funktionshindrade i Nordmakedonien och Bosnien-Herzegovina, berättar Sabina Grubbeson, generalsekreterare för Loza Foundation.

Men under våren 2020 bröt coronakrisen ut och föreläsningar och evenemang ställdes in samtidigt som vi upplevde ett ökat behov av hjälp till fattiga och sjuka. Vi hade en tät kommunikation med huvudsponsorn BEWiSynbra som letade efter möjligheter att genomföra eventet.

Så den 25 juni cyklade närmare hundratalet BEWiSynbra-medarbetare till förmån för Loza Foundation och för varje person och varje kilometer som cyklades skänkte företaget en summa som bidrog till insamlingen. BEWiSynbra har kontor och produktionsanläggningar i flera länder i Europa och i Holland, Portugal, Norge och Sverige gav dom sig ut på vägarna.

Insamlingen resulterade i 49 824 kronor som nu doneras till Loza Foundations verksamhet. Ett oerhört tacksamt bidrag till organisationen ett år som detta.

— Vi är oerhört tacksamma för att BEWiSynbra trots alla omständigheter hittade ett sätt att engagera medarbetare och samla in pengar till vårt fortsatta arbete. Under hösten kommer vi starta upp ett nytt projekt för människor i extrem fattigdom i Nordmakedonien och tack vare BEWiSynbras initiativ har vi nu ökade möjligheter att genomföra detta, säger Sabina Grubbeson.

Loza Foundation arbetar för en hållbar social utveckling mot fattigdom, diskriminering och utanförskap, för allas mänskliga rättigheter. På undangömda platser i Europas fattigaste länder lever människor under fruktansvärda förhållanden där barn, sjuka och funktionshindrade vanvårdas och utnyttjas. Loza Foundation vill ändra på det och genom bidrag från företag och privatpersoner genomförs konkreta insatser på plats.

       

Följ oss på Twitter

Last Tweets