Nu ska Cycle4Europe 2020 fortsätta cykla för Europas mest utsatta – cyklar 100 mil från Sverige till Norge

Cycle4Europe 2019 blev en succé för Loza Foundation. Nu är det klart att en ny upplaga av välgörenhetseventet genomförs i maj 2020. Den här gången går cykelsträckan mellan Varberg i Sverige och Trondheim i Norge.
– Tack vare Cycle4Europe har vi kunnat belysa den del av Europa som varit glömd och undangömd. Det finns idag människor som lever under inhumana förhållanden och som aktivt behöver hjälp. Därför är det extra viktigt att vi fortsätter arbetet, säger Sabina Grubbeson, grundare av Loza Foundation.

I september förra året korsade cyklisterna, med VM-medaljören i triathlon Jonas Colting i spetsen, mållinjen i Varberg, Sverige efter att ha tagit sig genom Europa till förmån för Europas fattigaste och mest utsatta människor. Nu har initiativtagaren och välgörenhetsorganisationen Loza Foundation tillsammans med huvudsponsorn BEWiSynbra beslutat att succén Cycle4Europe ska göras igen i maj 2020.

Läs mer: Här göms funktionsvarierade – Levt i pinnsängar i årtioenden

Årets upplaga av Cycle4Europe kommer att ta vid där 2019 slutade. Med start i Varberg, Sverige 17 maj och målgång 22 maj i Trondheim på den norska västkusten kommer årets cyklister ta sig 100 mil fördelat på sex sträckor.
Eftersom huvudsponsorn BEWiSynbra står för eventets omkostnader kommer all övrig sponsring och bidrag kunna gå direkt till Loza Foundations välgörenhetsarbete.

– I år startar vi i Varberg, det blir som att förra årets event bara fortsätter. Vi är otroligt tacksamma för den insatsen BEWiSynbra gör, i och med att företaget har huvudkontor i Trondheim passar det perfekt att Cycle4Europe 2020 har målgången i Norge.

Läs mer: Succé för Cycle4Europe – samlade in 600 000

Förra året samlade eventet in över 600 000 kronor under tiden cyklisterna tog sig de 250 milen från Skopje, Nordmakedonien till Varberg. Pengarna innebar bland att annat att Loza Foundation kunnat hjälpa barn med skor, vinterkläder och utbildning. Dessutom resulterade bidragen i att organisationen kunnat förbättra förhållandena för funktionshindrade i Nordmakedonien och Bosnien samt att Loza Foundation nu också kommer starta upp projekt i Kosovo.

– Cycle4Europe visade omvärlden att det här är en viktig fråga. Förra årets evenemang gav så mycket energi och kunskap att göra årets event ännu bättre. Samtidigt hoppas vi kunna bygga ett givande samarbete med företag och sponsorer där vi tillsammans kan vara stolta över det arbete vi gör för en hållbar social utveckling här i Europa, säger Sabina Grubbeson, grundare av Loza Foundation.

Fakta Cycle4Europe 2020:
Cykelevent där deltagarna samlar in pengar till Loza Foundations arbete med utsatta människor i Europas fattigaste länder.

Datum: 17-22 maj

Etapp 1:
17 maj Varberg – Stenungsund 133 kilometer
18 maj Stenungsund – Halden 151 kilometer
19 maj Halden – Eidsvoll 145 kilometer

Etapp 2:
20 maj Eidsvoll – Ringebu 211 kilometer
21 maj Ringebu – Oppdal 176 kilometer
22 maj Oppdal – Trondheim 120 kilometer

Initiativtagare: Loza Foundation tillsammans med huvudsponsorn BEWiSynbra och företagspartnern Brainforest.

Fakta Cycle4Europe 2019
Sträcka: Skopje, Nordmakedonien – Varberg, Sverige
Distans: 250 mil
Insamlade pengar: 600 000 kronor

Följ oss på Twitter

Last Tweets