Sabina Grubbeson, Faktumgalan

Faktumgalan nominerar Sabina Grubbeson till Årets sociala eldsjäl

Sabina Grubbeson är nominerad till Årets sociala eldsjäl på Faktumgalan för Loza Foundations arbete med att hjälpa de mest utsatta människorna som lever i misär i det glömda Europa. Galan arrangeras med syftet att uppmärksamma insatser som hjälper människor i socialt utanförskap och hemlöshet, och äger rum på Göteborgs Stadsteater 24 april.

– Faktum gör en otroligt viktig insats med att hjälpa människor i socialt utanförskap och att de uppmärksammar vårt arbete i Makedonien och Bosnien-Hercegovina är otroligt inspirerande. Jag är både glad och stolt över nomineringen, säger Sabina Grubbeson, grundare Loza Foundation.

Faktumgalan arrangerades första gången 2014 och delar ut priser i sju olika kategorier där Årets sociala eldsjäl är en av dem. Priset delas ut till ”en person eller förening som kämpar för att öka livskvaliteten för personer i utsatthet, marginalisering eller utanförskap”. För Loza Foundation och de människor som stiftelsen arbetar för att hjälpa är all uppmärksamhet värdefull.

– Eftersom vi är helt beroende av stöd och donationer är varje människa som blir medveten om vårt arbete guld värd. Jag ser fram emot en kväll där vi tillsammans kan hämta kraft och inspiration för att fortsätta kämpa för den utsatta människan.

Läs mer om Faktumgalan

Köp biljetter till Faktumgalan
Allt överskott går till Faktums verksamhet för att ge personer i hemlöshet och socialt utanförskap ett arbete.

Foto: Robin Aron

Följ oss på Twitter

Last Tweets

  • Ska du köpa en ny mobiltelefon? Då kanske du vill skänka den gamla. Vi skänker din gamla mobil till barn och unga på barnhem och institutioner i Nordmakedonien. För dem ger det en enorm trygghet att kunna nå någon när dom behöver hjälp. Kontakta oss på ,
  • RT : TIME's new cover: ‘Now I am speaking to the whole world.’ How teen climate activist Greta Thunberg got everyone to listen ,
  • During two weeks children at childrens homes together with volunteers from Loza Foundation bought clothes for the children. Glittering eyes and smiling faces shows that the outside means a lot for the self-confidence pride and sense of value. ,