Ett armband som hjälper

Nu lanserar Loza Foundation ett armband som säljs till förmån för de mest utsatta människorna i Europa. Vinsten från försäljningen går oavkortat till Loza Foundations verksamhet. 

– Dels till våra löpande projekt för funktionshindrade människor i Bosnien och Makedonien, men också till de projekt för utsatta kvinnor och barn som vi startar redan i höst, säger Sabina Grubbeson, grundare till stiftelsen. 

Armbandet, som är tillverkat av svart tråd och mässing, har ett träd med växande rötter ingjutet. Trädet är Loza Foundations logotyp och en viktig symbol för deras arbete.

– Det står för nätverket som vi vill bygga, där människor i välutvecklade länder kan hjälpa till att förbättra levnadsvillkoren för barn och vuxna i de fattigaste delarna av Europa. Dessutom betyder Loza ”familjeträd” på makedonska. Vi vill vara en familj för de som inte har någon, säger Sabina Grubbeson som startade Loza Foundation 2017.

Smycket har tagits fram i samarbete med Lina Andersson, en av grundarna till Lite Kalabalik i Malmö. Hon har gjort liknande projekt tidigare med bland andra SOS Barnbyar.

– Som egen företagare har du möjlighet att arbeta med projekt som känns helt rätt i hjärtat. Det här är ett sådant. Att kunna använda sin kunskap, i det här fallet att designa ett armband, för att bidra till något som verkligen kan göra skillnad på riktigt känns otroligt bra, säger Lina Andersson.

Klassiskt, enkelt och hållbart har varit ledorden bakom designen.

– Det här armbandet ska man kunna bära länge runt handleden, tillsammans med andra smycken. Därför valde vi en enkel svart tråd med mässingsbricka som bara blir finare ju mer den slits.

Armbandet kostar 150 kronor och kommer att säljas i Loza Foundations monter på Bokmässan i Göteborg 27-30 september. De kommer även att finnas tillgängliga för försäljning på Loza Foundations hemsida samt Lite Kalabaliks websajt. Vinsten går oavkortat till Loza Foundations projekt för särskilt utsatta människor i Bosnien och Makedonien, för att ge dem möjlighet att leva ett tryggt liv under värdiga förhållanden.

– Nu letar vi också efter återförsäljare, företag och butiker, som vill hjälpa oss att sälja armbandet och nå ut till fler. Jag tycker själv att smycket blev fantastiskt fint och hoppas att många kommer att vilja köpa det för att stötta vårt arbete, och bära det som en symbol för alla människors rätt till ett värdigt liv, säger Sabina Grubbeson.

Loza Foundations armband.

Följ oss på Twitter

Last Tweets