Tack för all hjälp till Demir Kapija i Makedonien, alla boende fick varsin ny pyjamas!

Tack för all hjälp till Demir Kapija i Makedonien, alla boende fick varsin ny pyjamas!

Förra årets julkampanj genomfördes till förmån för Loza Foundations projekt på en institution för funktionshindrade i ett av Europas fattigaste länder, Makedonien. På institutionen bor 240 människor med olika funktionsvariationer och målsättningen var att ge alla boende en ny pyjamas i julklapp.

– Skönt att vi lyckades nå målet och att alla som bor på institutionen fick varsin ny pyjamas, nu behöver de inte längre sova i sina vanliga kläder. Stort tack till alla givmilda människor och företag som bidragit!

Julkampanjen gick ut på att skänka pengar till inköp av nya pyjamasar och det swishades pengar tillräckligt för att köpa 80 av totalt 240 pyjamasar. Resterande kunde Loza Foundation köpa in tack vare andra bidrag från månadsgivare och företagsvänner.

– En kvinna berättade att hon köpt fem gåvobevis till sina syskonbarn. Hon slog in gåvobevisen tillsammans med en pyjamas till varje syskonbarn, en till dem och en till någon i Makedonien. Jag blev verkligen berörd av hennes engagemang.

De 240 pyjamasarna som skänktes köptes från en liten sömnadsfabrik i den makedonska staden Kumanovo.

– Makedonien har en lång historia av textilindustri och vi vill så långt det är möjligt köpa in det vi donerar från lokala producenter, så att biståndet samtidigt bidrar till ekonomisk utveckling och arbetstillfällen i regionen.

Loza Foundation köpte samtidigt in nya handdukar till institutionen. Tidigare har det varit stor brist på handdukar, upp till 15 personer har behövt dela på samma handduk. Nu har alla boende fått en egen handduk och Loza Foundation arbetar fortsatt för att de som bor på institutionen i Demir Kapija ska få leva under mänskliga förhållanden.

– Vi är oerhört tacksamma över att företag och privatpersoner vill vara med och hjälpa till. Vi behöver fortsatt stöd för att göra skillnad för Europas mest utsatta människor, och söker både privatpersoner och företag som vill bidra till Loza Foundations fortsatta arbete under 2018.

Följ oss på Twitter

Last Tweets

  • Ska du köpa en ny mobiltelefon? Då kanske du vill skänka den gamla. Vi skänker din gamla mobil till barn och unga på barnhem och institutioner i Nordmakedonien. För dem ger det en enorm trygghet att kunna nå någon när dom behöver hjälp. Kontakta oss på ,
  • RT : TIME's new cover: ‘Now I am speaking to the whole world.’ How teen climate activist Greta Thunberg got everyone to listen ,
  • During two weeks children at childrens homes together with volunteers from Loza Foundation bought clothes for the children. Glittering eyes and smiling faces shows that the outside means a lot for the self-confidence pride and sense of value. ,