”Tillsammans blir vi starkare och kan påverka mer”

Loza Foundation är med på Mänskliga Rättighetsdagarna i Jönköping: 

Den 9-11 november hålls Mänskliga Rättighetsdagarna 2017 i Jönköping. Nordens största mötesplats för de som arbetar med, eller vill lära sig mer om, mänskliga rättigheter. I år är nystartade insamlingsstiftelsen Loza Foundation på plats.

– Det här är ett viktigt event för att bygga relationer med andra organisationer som arbetar för samma sak. Tillsammans blir vi starkare och kan påverka mer, säger Lozas grundare Sabina Grubbeson.

MR-dagarna är ett arrangemang som funnits i 17 år. Årets tema är ”De mänskliga rättigheternas framtid” och bland talarna finns bland andra Annika Ben David, Sveriges MR-ambassadör, som pratar om svenskt bistånd och politikern Soraya Post som ska berätta om hur man arbetar med mänskliga rättigheter i EU-parlamentet. Ett annat viktigt ämne är våld mot kvinnor. På lördag föreläser Joy Ngozi Ezeilo från Nigeria om bland annat våld i hemmet och hur man kan arbeta mot det.

– Ett av våra mål i Loza Foundation är att stötta och hjälpa utsatta kvinnor och vi vill bland annat utveckla den svenska versionen av kvinnojourer i Östeuropa, så det blir intressant att lyssna på, säger Sabina Grubbeson.

Hon hoppas att Loza Foundations deltagande under MR-dagarna ska hjälpa till att knyta fler viktiga kontakter och relationer som kan stötta organisationens arbete.

– Vi vill öka vetskapen om vår verksamhet och få fler medlemmar så att organisationen kan växa och bli starkare. Ju fler vi är, desto mer kan vi uträtta för Europas fattigaste och mest utsatta människor.

Följ oss på Twitter

Last Tweets