”Jag vill få människor i Makedonien att le igen”

Dragana är ny medarbetare hos Loza Foundation:

Hon är 26 år, född i Kumanovo i norra Makedonien och hittade Loza Foundation på Facebook. Dragana Stefanovska studerar hållbar arkitektur på Chalmers tekniska högskola och kommer att arbeta som projektassistent hos Loza Foundation.

– Jag tror och hoppas att vi kan bidra till Makedoniens utveckling, säger hon.

I Makedonien var Dragana Stefanovska engagerad i miljö- och hållbarhetsfrågor, som vikten av ren luft och bra sophantering. Nu studerar hon på Chalmers sedan några månader tillbaka, med inriktning sjukhusarkitektur och hållbarhet. Efter skolan engagerar hon sig i Loza Foundations arbete.

– Loza Foundations arbete är så viktigt eftersom det finns många människor i Makedonien som inte har grundläggande mänskliga rättigheter. Funktionshindrade människor och de mest utsatta förtjänar samma levnadsvillkor som vi andra och möjlighet att kunna utnyttja sin fulla potential. På så sätt skapar vi mer hållbara samhällen, säger Dragana Stefanovska.

Just nu är fokus på att hitta leverantörer i Makedonien av bland annat strumpor och underkläder till det första hjälpprojektet, institutionen för funktionshindrade barn och vuxna i Demir Kapija. Tanken är att köpa vissa produkter lokalt, så att man samtidigt medverkar till en ekonomisk och demokratisk utvecklingen i landet. Inom kort kommer Dragana också att följa med till Demir Kapija för att delta i ett utvecklingsarbete på institutionen.

– Jag tror på att vi har möjlighet att bidra till Makedoniens utveckling. Jag vill få människorna där att le igen!

Följ oss på Twitter

Last Tweets